There I was on a july morning…

…looking for love. Дойде и 30 юни, а с него рожденият ми ден и небезизвестният по нашите географски ширини – July morning. Тази година нямаше как да го пропусна и се отправих към Камен Бряг. Основната причина да ида точно там за мен беше концерта на Джон Лоутън с Б.Т.Р. Освен това обаче имаше и мотосъбор в Шабла, така че минах за “по-напряко” от там.Личеше си, че организаторите са се постарали, но все пак беше сряда и е нормално да няма много хора. Разходих се, видях се с приятели и тръгнах към Камен Бряг. Карайки надолу ми направи впечатление този черен път.


Близо до него се намират и тези котви и гребен винт, които отдавна исках да снимам, но все не ми се отдаваше възможност поради една или друга причина.

Пристигайки на мястото бях приятно изненадан колко много хора има. Като на мото събор, но не точно – нямаше ги комплексарите с прекъсвачите, (на никого не) липсваха и каращите между палатките “рокери”. Самото място е уникално с високите си отвесни скали и определено си заслужава да се види на живо.


Намерих лагера на приятели от Горна Оряховица и се паркирах при тях. Като цяло имаше много малко мотоциклети, което ме учуди.

От тази гледна точка би се получила добра панорама, но вместо това съм щракнал само един хорионтален и един вертикален кадър, жалко.


Тук вече пробвах панорама от 4 вертикални кадъра снимани от ръка.Още една панорама – този път 12 кадъра, отново от ръка.


Ето и скромната сцената, на която очаквахме г-н Лоутън.

Малко експерименти с по-дълги експонации докато хапвахме.Малко по малко започна да се смрачава, което направи снимането още по-интересно.


Няма как да не отбележим присъствието на това отлично реставрирано бижу – Аво Турист от далечната 1958г.

Музикантите от Гранулом се качиха на сцената за един бърз саунд чек, но това бе всичко.


Отново малко абстракции, този път край “Огънчето” – газово находище от края на 50-те години, което гори и до днес.


Около 4 сутрина започна да се развиделява.


Подгряващите групи – Гранулом и Б.Т.Р. започнаха сета си малко по-късно, но бях твърде изморен, за да ида да ги гледам, а и вторите на този етап ми бяха значително втръснали, особено след участието си в концертната програма на регатата Tall ships Varna 2010. Естествено излизайки на сцената Джон Лоутън започна по същество с дълго чаканата от всички „July morning”.


Слънцето започна срамежливо да се показва иззад облаците, а атмосферата около сцената да се нажежава.


На където и да погледнеш беше пълно с усмихнати хора и прегърнати двойки. Всичко е толкова зареждащо с енергия, че дори не усещаш кога си се потопил в атмосферата. Има хора на всякакви възрасти, обединени главно от идеята на празника.

Да слушаш любимите си песни на Uriah Heep, докато изгряващото юлско слънце се оглежда в очилата на вокалиста им – незаменимо.


Последва Look at yourself.


Една от най-любимите ми – Hanging tree.Sympathy.Falling in love.Естествено не бяха пропуснати и емблематичните за Uriah Heep Lady in black..


..както и Free me.За финал Джон излезе на бис и забиха бързата Easy livin’.

Едно от малкото дразнещи неща през цялото време бяха всички стърчащи ръце, държащи ценните записващи устрйства. Не че и аз не снимах от време на време, но пък през цялото време да сочиш сцената с мини камера !? Както и да е, това е друга тема на разговор. След концерта си тръгнах от там, зареден на максимум с положителна енергия. Видях се с хора, с които не се бях виждал отдавна, а и се виждаме предимно по такива мероприятия. През целия път навръщане в главата ми беше припева falling, keep on falling, keep on falling in love…

Advertisements

3 Responses to “There I was on a july morning…”


  1. 1 Косьо 02/07/2010 at 16:42

    Браво пич, страхотни снимки,
    личи че сериозно се отнасяш към фотографията,
    карай все така и успех!

  2. 2 Ванката 12/07/2010 at 11:18

    Това Аво верно е много яко.Я кажи малко повече инфо за газовото огънче.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Categories


%d bloggers like this: