July morning 2011

И така, най-сетне дойде време и за July morning ’11. Отдавна чаках това, макар и да ме състаряваше с една година. Отпуските отдавна бяха планирани, но за сметка на това времето не бе изцяло на наша страна. На тръгване от Варна ни понаваля лек дъждец, но отдалечавайки се на север, постепенно намаляваше. Дъждът всъщност ме притесняваше най-вече заради прекомерно износената ми предна гума, но вече и този проблем е в историята. Стигнахме с малко закъснение, тъй като се улисах “малко” и пропуснах Каварна, затова пък покарахме малко повече докато стигнем дестинацията си. Както и oчаквахме беше пълно с хора, тук-там се мяркаше и някой паркиран мотоциклет сред целия автопаркинг, в който се бе превърнал скалистият бряг. Набързо открихме къде са опънали палатки нашите хора, така че паркирахме там и тръгнахме да се разходим в лагера. Не срещнах толкова познати физиономии, колкото ми се искаше, но какво пък? Всичко вървеше по план, сутринта концертите са започнали с Гранулом, но така и не успяхме да се класираме за тях. Когато отидохме до сцената, мистър Лоутън и Б.Т.Р. тъкмо я завземаха.


Не успяхме да се вредим много напред, затова и снимките този път не са толкова интересни като тези от миналата година. Освен, че бяхме назад, друг дразнещ фактор бяха и десетките телефони и фотоапаратчета, с които присъстващите на концерта се опитваха да уловят емоцията, пречейки на всички зад тях да се наслаждават на шоуто. Да, и аз снимам, но поне се старая да не преча на останалите. Малко след началото на шоуто с неистови усилия слънцето успя да се покаже иззад облаците и да зарадва всички на това място.


За щастие тази година репертоарът на Лоутън беше по-различен от миналогодишния. Чухме няколко нови песни, но пък не успях да се накефя нито на Hanging tree, нито на Falling in love.


Веднага след съвместното им изпълнение на сцената се качиха “рок група Команда 5”, както представи групата си вокалистката им.


Разчитаха на авторски песни на български език, което много ми допадна. След тяхното изпълнение отидохме да стъкмяваме багажа и потеглихме отново на път. На излизане от Каварна обаче решихме да спрем за някой и друг кадър.


Отдавна ми се снимаха житни полета, както и ветрогенераторния парк, но на втория все още не съм направил кадър, който наистина да ми хареса. През това време забелязахме една синевка и въпреки, че не си носех пълното бойно снаряжение за макро, реших да пробвам поне някой и друг close-up само с макро обектива и естествена светлина. Ето и не особено впечатляващия резултат:


Още един бърз кадър на ветрогенераторите, този път със 105 милиметровата Сигма:


И отново поехме по пътя. Бяхме решили на връщане да минем през Балчик, така и направихме. Обикновено по това време на денонощието дори не си вадя апарата от раницата, но в случая реших все пак да пробвам и след малко обработка кадърът дори ми хареса.


Оттам се спуснахме още по на юг към Варна, където си набелязахме друго място за снимане, за което ще пиша в следващия пост. И така, честит ми половин юбилей и както каза един приятел – тази година четвърт век, догодина – цял :)

Advertisements

2 Responses to “July morning 2011”


  1. 1 Sedrie 08/07/2011 at 09:24

    Ех, Бориславе, Бориславе… Прецизен си, което е готино, ама виждам и елемент на доста голяма самокритичност. Ще дръпнеш напред, определено! А не като мен, която още ме мързи да си сложа фотошоп на компа хахахаха….

    п.п. Снимката с пеперудата ми хареса, що да не е била “впечатляваща”? :)))

    • 2 Borislav Kostov 08/07/2011 at 09:26

      Благодаря. Не е впечатляваща, защото е close-up, а аз предпочитам макрото и детайла в кадрите :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Categories


%d bloggers like this: