» In english

снимка: Sedrie

Фотографията.
Визуално изкуство, което ме влече от много отдавна, но едва в последните години успях да се потопя напълно в дебрите му. Обичам фотографията в чистия й вид. Винаги се стремя да направя всичко в момента на заснемане, за да сведа до минимум необходимата постобработка след това. За тази цел например използвам поляризационни, неутрални и градиентни неутрални филтри за пейзажите си. Любимите ми жанрове са морските пейзажи и макрото, но редом с тях снимам и много други сюжети, които намирам за красиви или интересни.

Мотоциклетите.
Друго мое влечение, което започна съвсем невинно, докато посещавах курсовете за “А” категория. От тогава насам това е и единственият тип транспортно средство, който съм имал. Мотоциклетът на първо място трябва да е красив. Той трябва да изразява вкуса, или понякога липсата на такъв, на притежателя си. Други качества, които с времето съм се научил да ценя, са надеждността и ремонтопригодността. Все пак предпочитам да карам предимно извън града и на по-големи разстояния.

Пътешествията.
Обичам да пътувам, особено с мотоциклет. Така човек се слива с природата и усеща пътуването по много по-различен начин, независимо дали това е свежестта на пролетния дъжд или прохладата на горските сенки през лятото. Освен това понякога самото пътуване е по-важно и интересно от крайната дестинация.

Фото техниката.
Понастоящем използвам следната техника:
Камера:
Canon EOS 40D

Обективи:
Canon EF 50/1.8 II
Sigma AF 17-70/2.8-4.5 DC Macro
Sigma AF 105/2.8 EX Macro

Аксесоари:
Светкавица Yongnuo Speedlite YN560
Телеконвертор Sigma AF 2x EX DG
Макро пръстени Kenko 20 и 36 mm
Макро шейна Fotomate
Дистанционно за фотоапарата
И др.

Филтри:
Hoya CPL HD 72mm
Hoya ND400 HMC 72mm
Cokin-P система за правоъгълни филтри
Hitech 85 ND Grad Filter – 2 stop (Hard Edge)
Hitech 85 ND Grad Filter – 3 stop (Soft Edge)

Статив:
Velbon CX-460

Advertisements

Categories